Een handig stappenplan om een boot te verkopen. Tips & adviezen!

Motorsporten & accessoires Blog

Een boot verkopen is iets wat de meeste Nederlanders niet dagelijks doen. Of het nu om een motorboot, een groot jacht of een zeilboot gaat: natuurlijk wilt u qua verkoopprijs het onderste uit de kan halen en uw boot verkopen op een zo kort mogelijke termijn. Maar hoe pakt u dit slim aan? Het onderstaande stappenplan met tips en adviezen helpt u om uw vaartuig snel en tegen een mooie prijs te verkopen!

Grote reparaties uitvoeren

Als u uw boot verkopen wilt, is het van belang om de boot in de best mogelijke staat te koop te zetten. Een eerste aandachtspunt is het uitvoeren van grote(re) reparaties en herstelwerkzaamheden. Cruciaal is natuurlijk vooral de motorische en technische staat van de boot. Zorg er daarom voor dat de motor soepel loopt en alle elektrische aansluitingen en apparaten goed werken. De verlichting en andere elektronica in het schip moeten goed functioneren en geen mankementen vertonen. Los verder kleine lekkages op en zorg ervoor dat het roer en stuur feilloos werken en goed gesmeerd zijn.

Herstellen van beschadigingen

Het oog wil ook wat. En dus is het aan te raden om voorafgaan aan uw boot verkopen de basic herstelwerkzaamheden uit te voeren. Door dit te doen, wordt uw boot een stuk meer waard en is deze gemakkelijker te verkopen. Veelvoorkomende herstelwerkzaamheden die genomen moeten worden, zijn roestverwijdering, grondig schilderwerk van lelijke en kale plekken en het herstel van plaatselijke beschadigingen van de lak. Ook een gelcoat reparatie van het bovenwaterschip en het herstellen van de striping is een slimme manier om uw boot er strak en fris uit te laten zien.

De grote schoonmaak

Na deze noodzakelijke reparatie en herstelbezigheden is het tijd voor de grote schoonmaak van uw boot. Plekken die extra aandacht verdienen bij de schoonmaakbeurt zijn er genoeg. Denk bijvoorbeeld aan de biels en de machinekamer, die u grondig dient schoon te maken. Ook de binnenzijde en buitenzijde van de boot verdienen een intensieve poetsbeurt om weer als nieuw te blinken. Het roer en het onderwaterschip moeten verder ontdaan worden van osmose en vaaraanslag. Vergeet ook niet om de zeilen grondig te reinigen. Ten slotte is het raadzaam om kapotte stoffering en vloerbedekking te herstellen.

Het verkopen van de boot

Uw boot is nu in principe klaar voor de verkoop. Het is aan te raden om u hierin te laten ondersteunen door een boot- of jachtmakelaar. Dee helpt u de boot te promoten via online en offline kanalen, een goede prijs vast te stellen en de verkoop juridisch correct rond te maken. Regelt u de verkoop zelf, zorg dan voor goede foto's, een redelijke prijs en een juiste omschrijving van uw boot.  

Delen  

11 maart 2020

Jeroen combineert sport en recreatie

Hey! Mijn naam is Jeroen en ik hou er van om zoveel mogelijk lekker actief bezig te zijn. Door mijn werk als sportinstructeur weet ik sport en recreatie heel goed te combineren. Mijn cursisten neem ik bijvoorbeeld graag mee naar buiten om in een park of bos aan de slag te gaan. Ik leer ze hier om actieve momenten met rustmomentjes af te wisselen, wat zorgt voor een optimale conditie. Misschien ben jij ook wel op zoek naar goede, echte werkende, manieren om sport en recreatie samen te voegen en zo tot een goede persoonlijke balans te komen. Kijk dan vooral verder op mijn blog, waar ik je allerlei tips zal meegeven. Veel plezier met lezen!