Fietsenwinkel

Sport & recreatie Blog

Welk type weer het ook is, voor een liefhebber van fietsen is het weer altijd goed. Lekker door de stad of door een mooi natuurlandschap. Fietsen zit velen in het bloed en is een goede vorm van beweging. Uiteraard is er een zeer breed aanbod als het aankomt op fietsen. Zo zijn er fietsen voor de kleintje, compleet met zijwieltjes zodat ze het fietsen veilig kunnen leren. Verder zijn er fietsen voor heren en dames. Wat is het verschil? De fietsen van heren hebben een stang die van het zadel naar het stuur loopt. Deze stang is bij damesfietsen niet aanwezig. De stang loopt daar meestal gebogen vanaf de trappers naar het stuur. Dit verschil heeft te maken met het feit dat meisjes en vrouwen kleding dragen waarbij een stang waar overheen moet worden gestapt niet bepaald praktisch is. Denk aan een rokje of een jurk. Verder zijn fietsen onder te verdelen in een aantal categorieën. Normale stadsfietsen zijn uitgerust met verlichting, voor en achter. De banden hebben de standaard dikte en meestal beschikken deze fietsen over geen tot enkele versnellingen. 

Sportieve fietsen   

Dan zijn er de mountainbikes. Deze fietsen zijn gemaakt voor ruw terrein, zoals bergen, bospaden en heide. Deze fietsen worden meestal gebruikt voor een dagje crossen door de natuur, wat voor normale fietsen moeilijker is. De mountainbikes kenmerken zich door de brede banden met een diep en grof profiel. Dit zorgt ervoor dat ze makkelijk door ruw terrein kunnen bewegen. Meestal zit er standaard geen verlichting op deze fietsen. Uiteraard is deze wel los verkrijgbaar bij een fietsenwinkel als dat toch is gewenst. Hiernaast bestaat er de racefiets. De racefiets is gemaakt om hoge snelheden te kunnen halen. Deze racefietsen zie je tijdens wielrenwedstrijden op tv of gewoon bij jou in de straat. De fietsen kenmerken zich door hun dunne bandjes, waardoor er zo weinig mogelijk weerstand is. Dit vereist wel dat dit type fiets (het liefst) op een weg van asfalt moet rijden, of een andere solide ondergrond zoals klinkers. 

Hippe fietsen 

Dan zijn er nog de fietsen die modegevoelig zijn. Zo is er het voorbeeld van de omafiets. Deze fiets werd van oudsher vaak door oude vrouwtjes gebruikt, maar juist dat is nu erg populair onder jongeren. Deze fietsen zijn van oudsher zwart of wit, maar zijn nu in alle mogelijke soorten te verkrijgen in menig fietsenwinkel.   

Elektrische fiets 

De laatste ontwikkeling is de elektrische fiets. Deze fiets heeft een hulpmotortje dat de snelheid van de fietser versterkt zodat deze snelheden van brommers kan halen zonder al teveel inspanning. Deze variant worden door alle generaties gebruikt en wint enorm aan populariteit.

Bij Bike Totaal Dik Franken Tweewielers vindt u gegarandeerd uw nieuwe fiets!

Delen  

27 juni 2018

Jeroen combineert sport en recreatie

Hey! Mijn naam is Jeroen en ik hou er van om zoveel mogelijk lekker actief bezig te zijn. Door mijn werk als sportinstructeur weet ik sport en recreatie heel goed te combineren. Mijn cursisten neem ik bijvoorbeeld graag mee naar buiten om in een park of bos aan de slag te gaan. Ik leer ze hier om actieve momenten met rustmomentjes af te wisselen, wat zorgt voor een optimale conditie. Misschien ben jij ook wel op zoek naar goede, echte werkende, manieren om sport en recreatie samen te voegen en zo tot een goede persoonlijke balans te komen. Kijk dan vooral verder op mijn blog, waar ik je allerlei tips zal meegeven. Veel plezier met lezen!