HPRC Koffer

Sport & recreatie Blog

Veilig opgeborgen

Nee nee, ik schrijf vandaag niet over een kluis, maar over mijn zoektocht naar een veilige en stevige opbergkoffer voor mijn veel te dure nieuwe hobby, mijn drone. Nou kan ik naar de prijsvechter om de hoek om daar een eenvoudige plastic koffer of bak met deksel te kopen, maar nee, dat is niet wat ik zoek. Ik zoek iets degelijks. Iets dat tegen een stootje kan en ook nog eens professioneel oogt.

Waar vind ik zo'n koffer? Bij mijn hobbyclub doe ik wat rondvraag. De sommigen hebben een zelfgemaakte koffer. Anderen hebben geen koffer en vertrouwen op een houten kist bekleed met piepschuim of foam. Nee. Dat wat ik zoek zit er niet tussen. Ik heb flink geïnvesteerd in mijn drone en de toebehoren. Ik wil dan ook een kwalitatief hoogwaardige en praktische koffer.


Het heilige internet

Via mijn zoekmachine kom ik terecht bij HPRC. Een Italiaanse producent die professionele koffers maakt voor allerhande producten, maar ook specifiek voor drones! De website is overzichtelijk en geeft een tal van mogelijkheden weer. De prijs van een HPRC koffer lijkt me in eerste instantie aan de hoge kant. Wanneer ik echter een snelle optelsom maak van wat mijn drone en alle bijbehorende accessoires dan lijkt de prijs van een goede koffer ineens minder hoog te zijn. Ik verdiep me uiteraard eerst wat meer in het bedrijf. HPRC heeft een zeer ruim aanbod van hardcases. Het verbaast me om te zien dat het bedrijf uit Italië koffers maakt voor allerhande artikelen van camera's en gereedschappen tot drones. Een beetje naslagwerk inzake het bedrijf en de referenties kan geen kwaad, maar dat ziet er allemaal degelijk en betrouwbaar uit. Eén ding houdt me nog terug: De redelijk hoge aanschafprijs van de koffer.


Tot inkeer

Ik ben weer terug bij de hobbyclub. Een groepje leden staat om een tafel. Ze staren naar een drone die tegen een Boeing 747 lijkt te zijn gevlogen. Hij is onbruikbaar en rijp voor de vuilnisbak. De beste man was naar het buitenland geweest om daar een drone-wedstrijd bij te wonen en had zijn drone in zijn normale bagage gestopt en deze vervolgens omwikkeld met handdoeken. Et voila: Dit was het resultaat! Ik moet er niet aan denken dat mij dit overkomt. Ik bedenk me dat er allerhande ongelukjes kunnen gebeuren tijdens het vervoer van mijn dierbare hobby. De prijs van een HPRC koffer lijkt ineens niet meer zo hoog. Ik kom tot inkeer en besef dat de prijs van een professionele, stevige koffer minder hoog is in vergelijken met schade aan mijn dierbare drone. Als ik thuis kom bestel ik mijn HPRC koffer!

Benieuwd waar je een HPRC koffer kunt kopen? Kijk dan op Heliko BV

Delen  

30 november 2017

Jeroen combineert sport en recreatie

Hey! Mijn naam is Jeroen en ik hou er van om zoveel mogelijk lekker actief bezig te zijn. Door mijn werk als sportinstructeur weet ik sport en recreatie heel goed te combineren. Mijn cursisten neem ik bijvoorbeeld graag mee naar buiten om in een park of bos aan de slag te gaan. Ik leer ze hier om actieve momenten met rustmomentjes af te wisselen, wat zorgt voor een optimale conditie. Misschien ben jij ook wel op zoek naar goede, echte werkende, manieren om sport en recreatie samen te voegen en zo tot een goede persoonlijke balans te komen. Kijk dan vooral verder op mijn blog, waar ik je allerlei tips zal meegeven. Veel plezier met lezen!